Motivace a stimulace pracovního jednání - Malčáková, Hana (Jihočeská univerzita, 2009)
Cílem diplomové práce bylo zhodnotit úroveň motivace a stimulace pracovního jednání v podniku na základě zpracované analýzy a navrhnout vhodná opatření na zlepšení v této oblasti. Pro zpracování diplomové práce jsem si vybrala společnost Stora Enso Timber Planá s. r. o. V první části této práce jsou shrnuty teoretické poznatky o motivaci a stimulaci pracovního jednání a dále je zde charakterizován podnik, jeho historie, velikost a počet pracovníků. Na základě dotazníkového šetření jsem provedla analýzu motivace a stimulace a provedla zhodnocení a návrhy na zlepšení. Doporučení, které bych firmě navrhla, jsou schránka na připomínky a stižnosti,zvýšení informovanosti zaměstnanců, motivující složka mzdy, používání morálních stimulů a mimopracovní sociální výhody.
Motivation and stimulation of work performance
Keywords: motivace; pracovní motivace; stimulace; sociální výhody; podněty k práci; motivation; work motivation; stimulation; social benefits; work incentives