Možnosti využití počítače při profesní přípravě učitele němčiny - Kohlschütterová, Monika (Jihočeská univerzita, 2010)
Tato diplomová práce se zabývá možnostmi využití počítače při profesní přípravě učitele němčiny. Teoretická část se zabývá obecně možnostmi využití počítačů při práci učitele cizích jazyků. Jsou zde nastíněny nejmodernější tendence ve výuce. Část praktická se zaměřuje na zmapování dovedností studentů germanistiky v oblasti využívání počítačů, přináší ukázky cvičení pro využití ve výuce a je zde navržena příprava hodiny pro práci v multimediální počítačové učebně. V závěru jsou shrnuty a zhodnoceny výsledky práce.
The use of computer in professional preparing of german teacher
Keywords: ICT ve výuce; moderní tendence ve výuce NJ; Zarb; Lingofox