Rozdíly v konzumaci alkoholu u žen a mužů - studentů JU - Jínová, Alexandra (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato práce se zaměřuje na výzkum týkající se konzumace alkoholu u mužů a žen studentů Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. Cílem mé práce je zjistit, jaké názory, případně zkušenosti mají studenti s alkoholickými nápoji. Teoretická část diplomové práce se zaměřuje především na současný stav problematiky konzumace alkoholu. Hlavní pozornost je věnovaná kapitolám: ethanol vznik, vlastnosti a jeho využití, alkoholické nápoje, účinky na lidský organismus, účinek ethanolu v krvi a jeho eliminace, závislost na alkoholu alkoholismus, následky vzniklé závislostí na alkoholu, léčba intoxikace a prevence. Praktická část obsahuje zhotovený dotazník a provedený kvantitativní výzkum určený pro cílovou skupinu studentů JU. Získaná data jsou zpracována do tabulek, grafů a následně vyhodnocena. Informace jsou dále analyzovány v diskuzi. Přínos mé práce se nachází v závěru.
Differences in alcohol consumption in men and women - students JU
Keywords: alkohol; závislost; alkoholismus; konzumace; účinky; historie; zdraví; rozdíly; žena; muž; alcohol; addiction; alcoholism; consumption; effects; history; health; differences; woman; man