Havel Olze a Magor dětem - Šimečková, Marie (Jihočeská univerzita, 2018)
Bakalářská práce se zaměřuje na interpretaci české vězeňské literatury 70. a 80. let 20. století na příkladech děl Dopisy Olze (1983) od Václava Havla a Magor dětem (2009) od Ivana Martina Jirouse, která byla napsána, respektive vznikla v průběhu věznění jejich autorů. Na základě analýzy vybraných děl práce popisuje, jakým způsobem autoři v dopisech komunikují se svými nejbližšími.
Havel to Olga and Magor to Children