Vzestup Andreje Babiše a politického hnutí ANO v letech 2011-2014 - Křepelová, Anna (Jihočeská univerzita, 2023)
Bakalářská práce pojednává o politickém hnutím ANO a o vstupu jeho hlavního představitele Andreje Babiše do české politiky s důrazem na období 2011-2014. Nejprve se zabývá ranným životem aktéra a jeho podnikatelské činnosti. V dalších kapitolách práce pojednává o vstupu nového občanského hnutí do české politiky a popisuje jeho postupný vývoj. Poté je rozebrána předvolební kampaň lídrova hnutí a následné volby do Parlamentu. Práce přináší názorové posuny Andreje Babiše od jeho počátku v politice až po působení na pozici ministra financí. Cílem je analýza úspěchu hnutí ANO a vybraných událostí souvisejících s Andrejem Babišem.
The rise of Andrej Babiš and the ANO political movement in 2011-2014
Keywords: Andrej Babiš; hnutí ANO; Agrofert; populismus; Parlamentní volby 2013; ministr financí; Andrej Babiš; the political movement ANO; Agrofert; populism; parliamentary elections 2013; Minister of Finance