Pracovní listy pro výuku matematiky se zaměřením na úlohy z Pythagoriády - Mentlík, Jan (Jihočeská univerzita, 2018)
Hlavní náplní této diplomové práce bylo vytvoření pracovních listů pro žáky pátých až osmých ročníků základních škol či pro odpovídající stupeň víceletých gymnázií, které poslouží nejen jako příprava na matematickou soutěž Pythagoriáda, ale také jako procvičování již probraných tématických celků. Pro každý ročník vytvořil autor sadu čtyř pracovní listů. Každý pracovní list je opatřen výsledky, pro možnou kontrolu. Navíc je vždy ke každé sadě vytvořeno komentované řešení jednoho pracovního listu.
Worksheets meant for mathematics teaching focused on word problems from Pythagoriad
Keywords: pracovní listy; Pythagoriáda; matematická soutěž; slovní úlohy; worksheets; Pythagoriad; mathematical competition; mathematical word problems