Hudební výchova dětí mladšího školního věku - Cholevová, Jana (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce se zabývá problematikou průřezových témat a jejich začleňování do vyučovacích předmětů na prvním stupni základní školy se zaměřením na vyučovací předmět hudební výchova. V první části je pozornost směřována na zakotvení hudební výchovy v Rámcovém vzdělávacím programu pro základní vzdělávání, na požadavky týkající se začleňování průřezových témat a dále na aktuální řešení začlenění průřezových témat do konkrétního Školního vzdělávacího programu pro základní vzdělávání. Druhá část práce je věnována návrhu možnosti začlenění některých tematických okruhů průřezových témat do hudební výchovy.
Musical education of children of primary school age
Keywords: hudební výchova; průřezová témata; Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání; Music; cross-curricular theme; school educational programme for Basic Education