Posouzení vlivu moderních metod řízení na konkurenceschopnost vybraného subjektu - Prenerová, Jana (Jihočeská univerzita, 2009)
Rozvoj každého podniku je výrazně závislý na osobě manažera, na stylu jeho práce, metodách a technikách řízení. Cílem práce je provést rozbor používaných metod řízení, charakterizovat možnosti jejich uplatňování v malých a středních podnicích, navrhnout optimální systém využívání moderních metod řízení ve vybraných subjektech a posoudit dopad na efektivnost vykonávaných činností a strategických záměrů.
The Evaluation of The Impact of Modern Management Methods on The Competitiveness of The Selected Economic Entity
Keywords: osobnost manažera; metody řízení; styly vedení; efektivnost; manager´s personality; management methods; leadership styles; effectiveness