Faktory potencionálního růstu výsledku hospodaření - Švecová, Dominika (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem této bakalářské práce je analyzovat časový vývoj zisku konkrétního podniku. Prostřednictvím finanční analýzy jsou identifikovány faktory, které ovlivňují jeho strukturu a velikost. V teoretické části je vysvětlen pojem zisk a jsou popsány jeho kategorie, zdroje informací o něm a způsoby, jak jej zvýšit. Dále je tato část zaměřena na ukazatele rentability a jejich pyramidový rozklad. V praktické části je nejprve představena vybraná společnost a následně je analyzována struktura zisku podniku na základě vybraných položek z účetních výkazů. Poté je posuzován vývoj ukazatelů rentability mezi lety 2010 a 2014 a hodnoty těchto ukazatelů jsou srovnány s průměrem v odvětví. Pyramidový rozklad zisku na dílčí ukazatele a logaritmická metoda pomohou identifikovat faktory ovlivňující zisk a posoudit tak finanční situaci podniku.
The Factors of Net Income Pontential Growth
Keywords: zisk; rentabilita; finanční analýza; růst zisku; profit; profitability; financial analysis; profit growth