Koncepce atlasu rozvoje mikroregionu Voticko - Barek, David (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce má za cíl vytvoření koncepce atlasu rozvoje mikroregionu Voticko. Jedná se o pojetí atlasu regionálního charakteru. Koncepce zahrnuje všechny důležité geografické složky, sloužící ke zjištění podstatných informací o dané oblasti. Součástí je také zhodnocení pozitivních a negativních stránek. Výsledná data se použijí k sestavení mapových listů s ohledem na územní rozvoj. Samotná tvorba atlasu předchází rozboru vydaných regionálních mapových děl a jejich objektivnímu zhodnocení. Celková analýza je zdrojem informací k návrhu a sestavení mapového díla. Výsledná práce obsahuje ukázkové listy, které jsou součástí navrhovaného atlasu.
Concept atlas development of microregion Voticko
Keywords: Koncepce atlasu; Voticko; mikroregion; SO ORP; geografická charakteristika; mapový list; Atlas concept; Voticko; microregion; SO ORP; geographical characteristics; map sheet