Formy a příčiny bezdomovectví - Tolknerová, Denisa (Jihočeská univerzita, 2022)
Bakalářská práce se zabývá problematikou bezdomovectví v sociální sféře, jejímž cílem je poukázat na formy a příčiny bezdomovectví u lidí, kteří využívají služby určené osobám bez domova. Dále obsahuje kapitoly, které se vážou na vysvětlení základních pojmů, jež jsou pro pochopení této problematiky podstatné. Druhá část mé práce je obohacena o lidské příběhy vypracované na základě kazuistik. V závěru práce lze vidět zjištěné poznatky, rozšířené o subjektivní pohled klientů, kde vidí hlavní příčinu bezdomovectví oni sami.
Forms and causes of homelessness
Formy a příčiny bezdomovectví
Keywords: bezdomovec; osoba bez domova; příčiny a formy bezdomovectví; organizace pro lidi bez domova.; homeless person; person without home; causes and forms of homelessness; organizations for homeless people.