Chataření podél střední Otavy a Volyňky - územní struktura, rozvojové problémy a jejich řešení - Krinedlová, Dominika (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce se zaměřuje zejména na rozvojové problémy chataření podél střední Otavy a Volyňky. Nejprve probírá literaturu věnovanou druhému bydlení a zejména chataření, s důrazem na literaturu, která je zaměřená na vyhledávání rozvojových problémů a jejich řešení. Součástí práce je terénní mapování chatových osad v řešeném území a jejich typizace. Při terénním mapování bylo také uskutečněno dotazování chatařů na problémy dané chatové osady. Na základě terénního průzkumu,dotazování chatařů a řízených rozhovorů s představiteli obcí a státní správy v řešeném území byly identifikovány problémy jednotlivých chatových osad a byly navrhnuty zásady pro řešení některých těchto problémů.
Recreation in cabins along the middle Otava and Volyňka rivers - territorial structure, development problems and their solutions
Keywords: druhé bydlení; chataření; geografie rekreace; individuální rekreace; územní rozvoj; střední Otava; second housing; recreation in the cabins; geography of tourism; individual recreation; spatial development; middle the Otava river