Návrh projektové dokumentace polní cesty konkrétně zohledňující retenci a akumulaci vody v rámci pozemkové úpravy - Marková, Dana (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem diplomové práce je vypracovat návrh projektové dokumentace nové polní cesty zohledňující retenci a akumulaci vody v rámci komplexní pozemkové úpravy. Území, vhodné pro zřízení nové polní cesty, se nalézá v podhůří Novohradských hor, cca 12 km jihovýchodně od obce Trhové Sviny. Zvolená lokalita s místními názvy ?U hrušky? a ?Na 22 hektarech? je situovaná ve východní části katastrálního území Dlouhá Stropnice. Na základě teoretického souhrnu uvedeného v literárním přehledu diplomové práce je zpracován návrh praktického řešení projektové dokumentace vedlejší polní cesty návrhové kategorie P4,0/30 doplněný vhodnou variantou odvodnění. Mezi další objekty zařazené do koncepce návrhu spadají propustky a vegetační úpravy okolních ploch. Nedílnou součástí a podkladem pro zhotovení návrhu byl terénní průzkum a následný rozbor současného stavu dotčeného území.
Draft of the project documentation of field road particulary reflecting water retention and accumulation in the land consolidation
Keywords: polní cesta; vedlejší polní cesta; retence; akumulace; komplexní pozemková úprava; projektová dokumentace; odvodnění; příkopy; propustky; vegetační úpravy; katastrální území; field road; side field road; retention; accumulation; complex land consolidation; project documentation; drainage; ditch; fall culverts; landscaping; cadastral area