Účetní podvody, účetní chyby - účetní, daňové a právní aspekty v legislativních podmínkách ČR - Kupská, Andrea (Jihočeská univerzita, 2015)
Bakalářská práce je celkově zaměřena na problematiku hlavních oblastí účetních podvodů a účetních chyb v legislativních podmínkách ČR a vyhodnocení účetních, daňových a právních aspektů. První část se zabývá vymezením účetních podvodů, převážně podvodů v účetnictví firem a jak se jim bránit. Dozvíme se o účetních chybách, se kterými se můžeme běžně setkat, rady a řešení, jak se chybám vyhnout, případně jak je odstranit. Je zde také seznámení se sankcemi za tyto chyby. Praktická část týkající se účetních chyb obsahuje rady, jak je odstranit. Část týkající se účetních podvodů vede k informacím o odhalování, vyšetřování a prevenci. Jsou zde také rozvedena rizika podvodů. Nalezneme zde i statistiky z předešlých let, týkajících se této problematiky.
Accounting cheats, accounting fraud - accountant, tax and legal aspect in terms of the CR
Keywords: Účetní podvody; účetní chyby; Key words: accounting fraud; accounting faults; detection; prevention