Význam odborné praxe v terciálním vzdělání v oboru sociální práce - Dohnalová, Pavla (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem této práce je zmapovat oblast praktického vzdělávání sociálních pracovníků, kterou představuje zejména odborná praxe. V práci se zaměřuji na význam odborné praxe v terciárním vzdělávání a přípravě na profesi sociálního pracovníka. Zároveň porovnávám nároky, jenž jsou kladeny na vzdělávání studentů oboru sociální práce v ČR a v zahraničí.V konečné části se věnuji konkrétním podobám praktického vzděláváním se zaměřením na odbornou praxi na vyšších odborných a vysokých školách.
The importace of professional practice in tertiary education branch of social work
Keywords: praxe; sociální práce; praktické vzdělávání; zkušenostní učení; sebevýchova; sebepojetí; practice; social work; practical education; experiential learning; self-education; self-concept