Využití finančních prostředků z fondů EU a veřejných rozpočtů ČR na podporu pedagogických pracovníků středních škol - Pokorná, Nikola (Jihočeská univerzita, 2020)
Náplní práce je analýza a evaluace podpory ze zdrojů EU a veřejných rozpočtů ČR v oblasti vzdělávání pedagogických pracovníků středních škol. Analýza byla provedena na OP VVV, OP PPR současného programového období a jiných grantových či dotačních titulech relevantních pro tuto práci. Také evaluace úspěchu či neúspěchu čerpání finančních prostředků dle jednotlivých výzev. Součástí práce je také nástin vývoje podpory vzdělávání pedagogických pracovníků středních škol a praktická doporučení pro budoucí realizátory.
Usage of financial means from EU funds and Czech republic's public budgets for allowance to secondary school teachers
Keywords: Evropská unie; veřejné rozpočty; operační program; střední škola; European Union; public budgets; operation programme; secondary school