Šikana a agresivita na základní škole - Mináriková, Michaela (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce se zabývá výskytem šikany a agresivity na základní škole v porovnání na velkém a malém městě. Cílem práce je zmapovat v jaké míře se na těchto školách vyskytuje šikana a zmapovat názory učitelů na možnosti a podoby prevence a řešení šikany. Teoretická část se zabývá různými pohledy na pojem šikana, šikanování, agresivita, jejími aktéry a jaké jsou možnosti prevence a nápravy. Praktická část popisuje výsledky provedeného výzkumu, který porovnával situaci na vybraných školách. Odhaluje rozšířenost šikany mezi žáky a jejich osobní zkušenosti s tímto jevem.
Bullying and aggressivness at elementary school
Keywords: šikana; šikanování; agresivita; agresor; základní škola; děti; prevence; bullying; victimization; aggressiveness; aggressor; elementary school; children; prevention