RADIO PHONE-INS: COMPARISON OF QUESTIONING TECHNIQUES ACROSS TWO BBC CURRENT AFFAIRS PROGRAMMES - Vyhlidalová, Nikola (Jihočeská univerzita, 2016)
Práce si klade za cíl porovnat techniky užití otázek, které používájí rádioví hlasatelé ve dvou BBC Radio 4 debatách probíhajících formou 'phone-in'. Forma otázek, jejich užití a vliv hrají důležitou roli při rozvíjení debaty a jsou předmětem bádání této práce. K analyzování a porovnání otázek jsem ve své práci použila metodu konverzační analýzy, kterou aplikuji na data tvořená transkripčními přepisy dvou autentických rádiových debat, diskutujících aktuální údálosti, z nich každá je zaměřena na odlišnou tématiku sociální a politickou problematiku.
RADIO PHONE-INS: COMPARISON OF QUESTIONING TECHNIQUES ACROSS TWO BBC CURRENT AFFAIRS PROGRAMMES
Keywords: konverzační analýza; aktuální události; rozhlasový pořad s telefonickou účastí posluchačů; institucionální rozhovor; mediální rozhovor; conversationa analysis; current affairs; radio phone-in; institutional talk; media talk