Zjištění úrovně znalostí poskytování první pomoci\\ - Hatlapatka, Vít (Jihočeská univerzita, 2008)
Cílem bakalářské práce bylo zjistit úroveň znalostí poskytování první pomoci na základních školách v mikulovském regionu. Práce může být rozdělena na dvě části. První část zahrnuje vlastní výzkum na základních školách. Celkem jsem se dotazoval 92 chlapců a 86 dívek ve věku od jedenácti do patnácti let. Výsledky výzkumu prokázaly, že děti tohoto věku často neví, jak správně a účinně poskytnout první pomoc. V druhé části práce jsem se proto snažil navrhnout nový učební plán tak, aby jeho nedílnou součástí byla výuka poskytování první pomoci.
Determinations levels of attainments first aid \\
Keywords: první pomoc; zásady první pomoci; záchrana života; Český červený kříž; učební plán; first aid; first aid skills; preserving life; the Czech Red Cross; curriculum