Základní hudební dovednosti a jejich osvojování v dětském věku - Míková, Marcela (Jihočeská univerzita, 2006)
Ve své diplomové práci se zabývám procvičováním hudebních dovedností (čtení not, rytmus, intervaly, hra s pedálem, rychlé osvojení některých hudebních pojmů) u začátečníků ve hře na nástroj, především na klavír. Některé části pracovního sešitu (rytmus nebo čtení not) se dají využít při výuce hudební výchovy na základní škole.
Basic musical skills and their adoption in children´s age