Porovnání motivace a odborné průpravy u jednotlivých forem zoorehabilitace pomocí psů. - Tlačbabová, Klára (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem mé diplomové práce "Porovnání motivace a odborné průpravy u jednotlivých forem zoorehabilitace pomocí psů" je, pomocí literatury, názorů canisterapeutů a pozorování zjistit, jaká je motivace, odborná průprava a časová náročnost všech forem canisterapie. První část se zaměřuje na průřez názorů z teoretické literatury se zaměřením na canisterapii. Popisuji zde rozdíly mezi jednotlivými formami canisterapie a zabývám se také etologií psů. V druhé části, pomocí rozhovorů a pozorování, zjišťuji konkrétní poznatky z canisterapie a konkrétně se také zabývám použitím canisterapie na 1. stupni ZŠ. V závěru své práce shrnuji své postřehy z pozorování, ze zpracovaných rozhovorů a také z vlastní zkušenosti. Také zde hodnotím použitelnost canisterapie na 1. stupni ZŠ.
Comparison of the Motivation and Professional Background the Various Forms of Animal Assisted Activities.
Keywords: zoorehabilitace; canisterapie; motivace; metoda AAA; AAE; AAT; Animal Assisted Activities; Canistherapy; Motivation; Method of AAA; AAE; AAT