Žák, učitel na tradiční a alternativní škole - Pospíchalová, Adéla (Jihočeská univerzita, 2022)
Tato bakalářská práce se zabývá komunikací a interakcí mezi učitelem a žákem na 2. stupni klasické základní a alternativní školy. V teoretické části jsou popsány jednotlivé pojmy: škola, učitel, žák, interakce a komunikace a u pojmu škola je také rozebrána alternativní a klasická škola. Praktická část popisuje komparaci 2. stupně klasické základní a waldorfské školy z hlediska komunikace a interakce. Cílem bylo zjistit a popsat rozdíly v komunikační kompetenci mezi učitelem a žákem.
Pupil and teacher in traditional and alternative school
Keywords: Žák; učitel; tradiční škola; alternativní škola; komunikace; Pupil; teacher; traditional school; alternative school; communication