Vliv způsobu setí na produkční parametry jarního máku - Rothbauer, Petr (Jihočeská univerzita, 2023)
Tato diplomová práce porovnává vliv odlišných způsobů setí máku na jeho produkční a kvalitativní parametry. Vyhodnocení probíhalo na základě literární rešerše a provozního pokusu, kde byla odlišnými způsoby zaseta jarní odrůda máku MS Harlekýn. Finální výsledky neprokázaly významný rozdíl v parametrech máku mezi způsobem setím se zavlačovači a bez zavlačovačů. Mák zasetý způsobem se zavlačovači dosáhl reálného výnosu 1,34 t/ha, mák zasetý způsobem bez zavlačovačů dosáhl reálného výnosu 1,12 t/ha. V závěru jsou shrnuty poznatky a doporučení na základě výsledků pokusu.
Effect of sowing way on production parameters of spring poppy
Keywords: mák setý; pěstování; výnos; kvalita; setí máku; MS Harlekýn; poppy seed; cultivation; yield; quality; poppy seeding; MS Harlekýn