Mapování pohybu zemědělské techniky s využitím a bez využití GPS - Haškovec, Luboš (Jihočeská univerzita, 2020)
Diplomová práce popisuje technologii GPS a vysvětluje funkčnost tohoto systému. Zabývá se porovnáním výkonnostních a ekonomických parametrů provozu vybrané soupravy používané v zemědělství. Teoretická část popisuje technologii globálních navigačních systémů, základní principy fungování a jejich využití v zemědělství. Praktickou část tvoří porovnání dvou systémů řízení s využitím automatického řízení podle GPS navigace a ručního řízení obsluhou. Měření bylo prováděno na kolovém traktoru John Deere 8320R s dlátovým pluhem Strom Terraland TN 3000 H při zpracování půdy a při setí secím strojem Lemken Solitare 9 v agregaci s traktorem John Deere 8420.
Movement mapping of the agriculture technology with and without GPS utilization
Keywords: Globální navigační satelitní systém; precizní zemědělství; GPS; automatické navádění.; Global navigation satelite system; precision agriculture; GPS; automatic guidance.