Vliv vodního režimu na růst a kvalitu vybraných travních druhů - Stejskal, Jan (Jihočeská univerzita, 2013)
Diplomová práce se zabývá trvalými travními porosty, jejich významem a využitím. Dále je práce zaměřena na vliv vodního režimu na vybrané travní druhy lipnice luční (Poa pratense) a psineček tenký (Agrostits tenuis), na jejich odolnost proti suchu, vodnímu stresu a na vliv růstu a produkce při nedostatku vody. Práce se uskutečnila v laboratorních podmínkách a prostorech, kde byly prováděny pokusy ohledně klíčivosti trav při nedostatku vody. Dílčím úkolem bylo vyhodnocení výnosu sušiny určených travních druhů.
Influence of water regime on growth and quality of selected grass species
Keywords: trvalý travní porost; vodní stres; suchovzdornost; klíčivost; pernament grassland; water stress; drought; germination