Školní zralost - Benešová, Marcela (Jihočeská univerzita, 2013)
V mé bakalářské práci, v teoretické části jsem se zabývala problematikou školní zralosti a celkovým vývojem předškolního dítěte potřebným pro vstup do základní školy. Specificky jsem se Zabývala vymezením pojmů školní zralost, předškolní věk a příčiny školní nezralosti. V praktické části jsem pomocí diagnostických testů, pozorování, rozhovorů a projektivní metody vypracovala kasuistiku u vybraných předškoláků. Cílem mé praktické práce je posoudit některé aspekty školní zralosti.
School readiness
Keywords: školní zralost; předškolní dítě; vývojové období; diagnostické metody; school readiness; pre-school child; development stage; diagnostic methods