Rod Puccinellia (Parl.) v západních Himalájích - Karásek, Jakub (Jihočeská univerzita, 2007)
Cílem této práce bylo najít nejlepší znaky pro určování šesti druhů rodu Puccinellia rostoucí v západní Himaláji. Byla zkoumána Sada kvalitativních a kvantitativních znaků. Nejlepšími znaky pro odlišení druhů byly Vrchol plev a pluch a Délka prašníků. Byl zkoumán nový znak - struktura řezu listu. Tento znak je vhodný pro odlišení jednotlivých druhů.
The genus Puccinelia (Parl.) in Western Himalaya
Keywords: Puccinellia; Diskriminační analýza; PCA; řez listem; Puccinellia; discriminant analysis; PCA; leaf cross section