Reflexe svého povolání příslušníky Policie ČR v Týně nad Vltavou. - Macháček, Martin (Jihočeská univerzita, 2015)
Bakalářská práce se zabývá problematikou vnímání svého povolání policistů sloužících na obvodním oddělení v Týně nad Vltavou, kteří se na takto malém městě dennodenně dostávají do konfliktu rolí policista versus kamarád, známý, rodinný příslušník. Cílem práce je zmapování problémů, které týnští policisté vnímají jako zásadní pro výkon svého povolání. Práce může sloužit vedoucím pracovníkům podobně velkých a menších obvodních oddělení ke zkvalitnění pracovního prostředí a posílení příznivých pracovních podmínek policistů. Dále může sloužit vrcholovým manažerům Policie ČR jako podnět ke změně podmínek kariérního růstu.
Professional Reflections by the CR Police Officers in Týn nad Vltavou
Keywords: policie; etika; morálka; etický kodex; korupce; reflexe; police; ethics; morale; ethical principles; corruption; reflection