Participiální premodifikace a postmodifikace substantiv - Zichová, Pavla (Jihočeská univerzita, 2008)
Diplomová práce zkoumá konstrukce, v nichž je substantivum modifikováno participiálním slovesným tvarem, který funguje jako jeho atribut. V rámci výzkumu se práce zabývá četností výskytu tvarů přítomného a minulého participia a zejména pozicí participia vzhledem k substantivu. Pokouší se zjistit, které faktory volbu pozice primárně ovlivňují. Mimo jiné si všímá případů, kdy původně participiální tvary přecházejí v adjektiva. Výzkum je založen na relevantní odborné literatuře a na autentických případech participiální modifikace současné anglicky psané literatury.
Participial premodification and postmodification of nouns