Vybrané světové muzikály na ruských scénách - Dřízhalová, Pavla (Jihočeská univerzita, 2010)
Bakalářská práce se zabývá světovými i původními ruskými muzikály, které se s úspěchem hrály nebo se stále hrají na divadelních scénách Ruska. Nejedná se o kompletní výčet muzikálů, ale o výběr nejznámějších děl, které nejvíce ovlivnily vývoj tohoto žánru v historii ruského hudebního divadla. Hlavní část práce je zaměřena na vznik, historický vývoj a také dějovou linii vybraných muzikálů. Součástí práce je stručný popis vývoje muzikálu jako žánru ve světě a důležité informace o známých hudebních divadlech Moskvy. Práce je doplněna fotografiemi a obrazovou dokumentací.
Selected World Musicals on the Russian stages