FINANCOVÁNÍ PODNIKU S OHLEDEM NA OPTIMALIZACI KAPITÁLOVÉ STRUKTURY - Novotná, Eva (Jihočeská univerzita, 2013)
Práce je zaměřena na finanční analýzu a zhodnocení kapitálové struktury, jejichž výpočet je aplikován na konkrétní podnik z Jihočeského kraje. Analýza byla provedena ve 3 okruzích, kdy nejdříve byla rozebrána kapitálová struktura podniku včetně horizontální a vertikální analýzy. Dále jsou popsány druhy financování a na závěr zhodnocena kapitálová struktura daného podniku.
Financing of enterprise with considering to optimize capital structure
Keywords: Finanční zdroje; pravidla financování; struktura kapitálu; finanční analýza; optimální kapitálová struktura; Financial resources; financial rules; capital structure; financial analysis; optimum capital structure