Metody a cíle výuky syntaxe na 1. stupni základní školy - Plešingerová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2008)
Diplomová práce se věnuje syntaktickému učivu na prvním stupni základní školy. První část práce se zabývá syntaxí z hlediska gramatického a přibližuje ji po odborné stránce. V druhé části práce je řešena problematika metody výuky syntaxe na prvním stupni základní školy. Třetí část je věnována rozboru učebnic českého jazyka pro 2. - 5. ročník základní školy nakladatelství SPN, a.s., ALTER a DIDAKTIS. Do závěrečné části jsou zahrnuty výsledky a rozbor výzkumu úrovně syntaktických znalostí žáků 1. stupně základní školy na dvou konkrétních školách.
METHODS AND OBJECTIVES OF TEACHING SYNTAX ON THE FIRST LEVEL OF PRIMARY SCHOOL