Hodnotový svět současné mládeže - Malatínová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou hodnot se zaměřením na hodnoty současné mládeže. V teoretické části jsou zmíněny některé pojmy, jež s hodnotami souvisejí. Jsou zde rozpracována různá pojetí a klasifikace hodnot. Dále jsou zde předloženy charakteristiky mládeže s důrazem na hodnotový vývoj. Nedílnou součástí teoretické části je i nástin některých metod výzkumu hodnot. Praktická část je zaměřena na zmapování hodnot mládeže na prahu mládí formou dotazníkového šetření. Cílem praktické části je porovnat hodnoty dívek a chlapců a zároveň hodnoty žáků ukončujících základní školu a studentů na konci prvních ročníků škol středních.
Value world of contemporary youth
Keywords: hodnoty; mládež; values; youth