Monitoring mimoškolních pohybových aktivit v rámci Sdružení dobrovolných hasičů v Jihočeském regionu\\ - Blažíčková, Pavla (Jihočeská univerzita, 2009)
Tato diplomová práce se zabývá monitoringem mimoškolních pohybových aktivit v rámci sdružení dobrovolných hasičů v Jihočeském regionu. Pomocí metod popisné statistiky a deskriptivního výzkumu zjišťuje náplň a účast dětí v pohybové aktivitě v rámci Sboru dobrovolných hasičů.Práce sleduje rozdíly nejen mezi děvčaty a chlapci, ale i mezi okresy jihočeského regionu. V souvislosti s těmito údaji sleduje i rozdíly mezi zapojením dětí z obcí se statusem města a dětmi z venkova. Pomocí údajů Českého statistického úřadu v Českých Budějovicích uvádí vztahy mezi počtem obyvatel a počtem děti věnujících se této pohybové aktivitě v rámci sdruženi dobrovolných hasičů. Zjištěné hodnoty jsou zaznamenány v podobě tabulek a grafů.
Monitoring of out school physical activities in within the frame of volunteer fireman association in south bohemian region\\
Keywords: Sdružení dobrovolných hasičů; pohybová aktivita; soutěžní disciplíny; Jihočeský region; Association of voluntary firemen; movement activity; competitive disciplines; South Bohemian region