Výstavby fotovoltaických elektráren ve vztahu k trvale udržitelnému hospodaření v krajině. - Roulová, Iveta (Jihočeská univerzita, 2011)
V České republice došlo v posledních letech k obrovskému nárůstu výstaveb fotovoltaických elektráren. Cílem bakalářské práce bylo zjistit a vyhodnotit jednotlivé stavby fotovoltaických elektráren na území Českobudějovicka a na území obce s rozšířenou působností Trhové Sviny z hlediska vlivu těchto staveb na životní prostředí.Byly vybrány jednotlivé stavby fotovoltaických elektráren a následným bodováním bylo zjištěno, jaký má konkrétní vliv na okolní krajinu.
Development of photovoltaic power stations in relation to sustainable land management.
Keywords: Fotovoltaické elektrárny; krajinný ráz; zemědělský půdní fond; Českobudějovicko; Trhové Sviny; Photovoltaic power plant; landscape character; agricultural land resources; České Budějovice; municipality of Trhové Sviny