Vláda a veřejné vnímání královny Alžběty II. v retrospekci po diamantovém výročí vlády - Pavlíčková, Markéta (Jihočeská univerzita, 2021)
Bakalářská práce analyzuje vládu královny Alžběty II. z pohledu veřejného vnímání britské veřejnosti. V bakalářské práci jsou zmíněny a vytyčeny důležité události z vlády královny Alžběty II a jejich následný dopad na veřejné vnímání královny. Vybrané důležité události jsou soustředěny do moderních dějin královské rodiny - od tragické smrti princezny Diany až po události v královské rodině v roce 2020. Praktická část zahrnuje i výzkum provedený ve Spojeném království, kde vybraní respondenti zodpověděli několik otázek ohledně jejich současného vnímání královny.
The Reign and Reception of Queen Elizabeth II: A Post-Diamond-Jubilee Retrospect
Keywords: Alžběta II; vláda; výročí vlády; britská monarchie; veřejný názor; vyobrazení; Elizabeth II; reign; Jubilee; British monarchy; public opinion; image