Suburbanizační procesy ve vybraných aglomeracích České republiky - Sobotová, Jana (Jihočeská univerzita, 2008)
Diplomová práce se zaobírá otázkou procesu rezidenční suburbanizace v Pražské, Brněnské, Ostravské a Plzeňské aglomeraci. Jejím hlavním cílem je vymezení suburbanizačního území v rámci vybraných aglomerací na základě zvolených faktorů. Dále si práce klade za cíl zhodnocení hlavních projevů komerční suburbanizace a rozmístění průmyslových zón v rámci vybraných aglomerací.
The suburbanisational process in select agglomeration of Czech Republic
Keywords: aglomerace; urbanizace; suburbanizace; greenfields; brownfields; agglomeration; urbanisation; suburbanisation; greenfields; brownfields