LGBT turismus - Havlíková, Denisa (Jihočeská univerzita, 2020)
Mezi nejnovější trendy cestovního ruchu patří LGBT turismus, který bývá také nazýván jako Queer nebo Pink turismus. Toto nové odvětví cestovního ruchu se snaží uspokojit potřeby a přání LGBT komunity, která zahrnuje gaye, lesby, bisexuály a transgender osoby. Jedná se tedy o novou formu cestovního ruchu, která vznikla za účelem uspokojit potřeby jedné, konkrétní cílové skupiny, která má své specifické požadavky. Bakalářská práce je rozdělena na tři hlavní části. V teoretické části jsou definovány základní pojmy cestovního ruchu, dále je charakterizována LGBT komunita a nakonec představen LGBT turismus v České republice i v zahraničí. Metodika vysvětluje postupy pro vyhotovení teoretické i praktické části práce. Poslední, praktická část, prezentuje výsledky dotazníkového šetření. Na základě poznatků, nabytých z výsledků dotazníku, je práce zakončena návrhem produktu pro LGBT komunitu.
LGBT Tourism
Keywords: Cestovní ruch; LGBT komunita; LGBT turismus; homosexualita; Queer; LGBT friendly; Tourism; LGBT community; LGBT tourism; homosexuality; Queer; LGBT friendly