Dostupnost veřejné infrastruktury ve městě Písek - Dědič, Filip (Jihočeská univerzita, 2021)
Bakalářská práce se zaměřuje na analýzu dostupnosti veřejné infrastruktury na základě metodiky Standardy dostupnosti veřejné infrastruktury (Maier a kol. 2016) a na zhodnocení softwaru ArcGIS Pro. Práce byla konzultována s Ing. Romanou Vačkářovou z Krajského úřadu Jihočeského kraje, která doporučila tvorbu analýzy jen pro občanské vybavení z důvodu dostupnosti příslušných dat. Práce obsahuje teoretické informace veřejné infrastruktury, shrnutí metodiky, informace o softwaru ArcGIS a jeho analýz a informace o zkoumaném území. Pro aplikaci standardů bylo zvoleno území města Písek. K vytvoření fyzické a časové dostupnosti byla použita metoda síťové analýzy Service Area. Analýzy jednotlivých druhů občanského vybavení jsou doplněny mapovými výstupy a komentáři, rozebírajícími splnění či nesplnění standardu dostupnosti. V závěru se nachází celkové zhodnocení standardů ve zkoumaném území a zhodnocení softwaru ArcGIS Pro.
Availability of public infrastructure in the town of Písek
Keywords: veřejná infrastruktura; dostupnost; analýza; město Písek; public infrastructure; availability; analysis; the town of Písek