Diferenciální počet více proměnných pro studenty učitelství 2.stupně ZŠ - Beňadik, Vladislav (Jihočeská univerzita, 2011)
Práce obsahuje řešení základních příkladů diferenciálního počtu funkce více proměnných (speciálně dvou a tří proměnných). Zahrnuje příklady na řešení definičního oboru, prvních a druhých parciálních derivací, určování lokálních extrémů funkcí (explicitně i implicitně zadaných) a nalezení rovnice tečné roviny ke grafu funkce v bodě. Příklady jsou řazeny dle obtížnosti.
The differential calculus of functions of several variables
Keywords: funkce; definiční obor; první parciální derivace; druhá parciální derivace; stacionární bod; lokální minimum; lokální maximum; tečná rovina; function; domain of definition; first partial derivative; second partial derivative; stationary point; local minimum; local maximum; tangent plane