Polyfunkčnost cestní sítě a její začlenění do krajiny - Schickerová, Petra (Jihočeská univerzita, 2013)
V práci je pojednáno o jednotlivých funkcích cestní sítě. Je zde popsán její vliv na krajinný ráz, detailně rozebrána protierozní ochrana a přístup k pozemkům. V práci jsou uvedeny obecné charakteristiky pozemních komunikací, vliv cestní sítě na fragmentaci krajiny a nejrozsáhlejší bod tvoří migrace živočichů přes cestní síť a možnosti jejího řešení. Práce objasňuje danou problematiku a nalézá odpovědi s ní spjaté.
Polyfunctionality road network and its integration into the landscape
Keywords: cestní síť; krajinný ráz; pozemní komunikace; fragmentace krajiny; migrace živočichů.; network of roads; landscape; roads; landscape fragmentation; migration of animals.