Mezinárodní obchod s psacími potřebami - Kadlecová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2014)
Hlavním cílem práce bylo analyzovat stav trhu psacích potřeb v rámci Evropské unie. Výsledky ukazují na silné konkurenční prostředí v této oblasti. Na území členských států EU je více než 60 výrobců psacích potřeb, kteří se sdružují a spolupracují pod záštitou asociace EWIMA. V souvislosti s harmonizací legislativních opatření jednotlivých členských zemí se společnou legislativou EU zastává EWIMA důležitou roli. Legislativní opatření EU jsou zaměřena zejména na ochranu spotřebitele, zdravotní nezávadnost, bezpečnost, ochranu životního prostředí a v neposlední řadě na nakládání s odpady a chemickými látkami.
International trade with writing instruments
Keywords: Klíčová slova: mezinárodní obchod; psací potřeby; legislativa; Evropská unie; asociace výrobců psacích potřeb; výrobci; dovoz; Key words: international trade; writing instruments; legislation; European union; writing instruments manufacturers association; producers; import