Analýza služeb cestovního ruchu v regionu Jihlavsko - Třísková, Hana (Jihočeská univerzita, 2008)
Na počátku práce byly stanoveny určité cíle, které byly také splněny. V práci byla provedena Situační analýza zabývající se základními aspekty potřebnými pro analyzování služeb cestovního ruchu v daném regionu. Zhodnoceno bylo geografické, demografické a historické vymezení. Opomenut nebyl ani cestovní ruch. Poté následovala analýza a zhodnocení služeb cestovního ruchu a to především služeb základních, mezi něž patří ubytovací, stravovací a informační služby. Na základě teoretického podkladu byl proveden v šetřené oblasti marketingový výzkum. Jeho výsledkem byl poté návrh marketingového opatření. Díky těmto výsledkům bylo možno zhodnotit také stanovené pracovní hypotézy, které zněly: 1. Jihlavsko není jako turistický region dostatečně propagován. 2. V regionu Jihlavsko je nedostatečně vyvinutá agroturistika, ačkoli k tomu má region výrazný potenciál.
Analysis of tourism services in Jihlava region
Keywords: cestovní ruch; služba cestovního ruchu; ubytování; stravování; agroturistika; informační služby; marketingový výzkum; tourism; tourism services; accommodation; hospitality; agroturism; infomational services; marketing research