Druhová rozmanitost a kvalita medů dostupných na českém trhu - Trmalová, Františka (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato bakalářská práce popisuje druhovou rozmanitost a kvalitu medu, který je dostupný na českém trhu. V teoretické části jsem se zaměřila především na fyzikální a chemické vlastnosti, metody zkoušení kvality a klasifikace medu. Dále jsou zde i legislativní požadavky na med. V praktické části, jsem prošla 3 obchody, kde jsem se zaměřila hlavně na správné údaje na etiketách medů a posléze je vyhodnotila dle vyhlášky č.76/2003 Sb., která, stanovuje požadavky pro přírodní sladidla, med, cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládové bonbony.
Species diversity and quality of honey available on the Czech market
Keywords: med; kvalita medu; druhy medu; označování medu; včela; včelařství; honey; honey quality; types of honey; honey labeling; bee; beekeeping