Role biotických vztahů, abiotického prostředí a dostupnosti druhů pro složení rostlinného společenstva. - Švamberková, Eva (Jihočeská univerzita, 2013)
Byla otestována existence "assembly rules" porovnáním složení rostlinného společenstva na různých prostorových škálách s nulovými modely. Pro zjištění, jaké druhy náleží do "species pool" v závislosti na použité definici byl proveden vysévací experiment. Bylo pozorováno uchycování semenáčků v terénu a porovnáno s klíčením semen v laboratorních podmínkách.
Role of biotic relationships, abiotic environment and availability of species for plant community composition.