Volba strategie malých a středních podniků - Pospíšil, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2011)
Předmětem bakalářské práce je strategická analýza a návrh změn pro větší konkurenceschopnost vybraného podniku. Práce se skládá z teoretické a praktické části. Teoretická část definuje pojmy strategie a strategická analýza. Charakterizuje analýzy mikro a makro prostředí a analýzy vnitřního prostředí podniku. Praktická část navazuje na informace z teoretické části. Praktická část popisuje strategickou analýzu vybraného podniku. Ke konci práce je SWOT analýza, návrh změn a volba strategie pro vybraný podnik.
The choice of strategy for small and medium-sized enterprises
Keywords: Strategie; strategická analýza; vnější prostředí; SWOT analýza; Strategy; strategic analysis; external environment; SWOT analysis