Význam podpory z Evropských strukturálních fondů pro rozvoj města Rožmitál pod Třemšínem - Kozelková, Lenka (Jihočeská univerzita, 2012)
Diplomová práce se zabývá dotacemi získané městem Rožmitál pod Třemšínem, jakožto územního samosprávního celku. Práce je složena ze dvou částí. První teoretická část je sestavena z jednotlivých kapitol, jež napomáhají k vytvoření komplexní představy o problematice regionální politiky Evropské unie a České republiky, strukturálních fondů a Fondu soudržnosti, obce a jejích hospodářských vztahu. V druhé praktické části je v úvodu vytvořen profil města Rožmitál pod Třemšínem. Ostatní kapitoly praktické části se zaobírají dotační politikou města Rožmitál pod Třemšínem a popisem finančních stimulů pro danou oblast. Dále je v práci navrhnut projekt, který usiluje o zkvalitnění života na venkově a zvyšuje úroveň veřejných služeb města.
The imaportance of support from European Structural Funds to the development of the town Rožmitál pod Třemšínem
Keywords: Regionální rozvoj; regionální politika; strukturální fondy; operační program; obec; město Rožmitál pod Třemšínem; Regional policy; regional development; structural funds; operational programs; municipality; city Rožmitál pod Třemšínem