Problém užívání návykových látek - Šicnerová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2015)
Bakalářská práce je řešena jako teoreticko-empirická. Tato práce je zaměřena na problém užívání návykových látek dětmi a mladistvými. Teoretická část rozpracovává problematiku návykových látek, konkrétně alkoholu, cigaret a marihuany, přičemž k dané problematice přistupuje ze sociologické perspektivy. Důležitou roli při tomto zpracování hrají koncepce sociálních deviací. Praktická část je založena na vlastním empirickém výzkumu, jehož cílem je zmapovat příčiny a četnost užívání návykových látek u dětí a mladistvých.
The issue of substance abuse
Keywords: sociální deviace; návykové látky; alkohol; cigarety; marihuana; social deviance; addictive drugs; alcohol; cigarettes; marijuana