Specifika realitního trhu v zemích Evropy - Hondlík, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2021)
Diplomová práce Specifika realitního trhu v zemích Evropy je rozdělena do části teoretické a praktické. Teoretická část rozebírá termíny pojící se s nemovitostmi a realitním trhem, včetně vlastního stanovování cen nemovitostí a způsobů ocenění nemovitostí. Praktická část navazuje aplikací poznatků se zaměřením na pětici vybraných Evropských států, kterými jsou: Česká republika, Slovenská republika, Polská republika, Spolková republika Německo a Velká Británie. Z těchto států jsou vybrány reprezentativní vzorky v podobě pěti měst, konkrétně: České Budějovice, Prešov, Jaworzno, Jena a Chester. V městech jsou zkoumány nabídkové ceny bytů, které jsou následně vyhodnoceny a jsou hlavním podkladem vstupujícím do výsledného zhodnocení realitního trhu ve vybraných zemích Evropy.
Specifics of the real estate market in European countries
Keywords: Nemovitosti; Evropa; realitní trh; oceňování nemovitostí; rezidenční bydlení; byty; cena; ekonomické charakteristiky.; Properties; Europe; Real Estate Market; Real Estate Valuation; Residential Housing; Apartments; Price; Economic Characteristics.