Konstrukce a realizace měřiče rychlosti proudu kapaliny - Holub, Martin (Jihočeská univerzita, 2009)
Tato práce seznamuje se základními principy měření průtoku nebo rychlosti proudu kapalin. Práce obsahuje analýzu, na jejímž základě byl vybrán vhodný princip měřiče rychlosti proudu a bylo navrženo technické řešení na mechanickém principu. Hlavní částí práce je praktická realizace měřiče rychlosti proudu vody, určeném k měření rychlosti proudu v různých hloubkách v definované vzdálenosti ode dna.
Construction and Realisation of Flow Meter for Liquid Media
Keywords: Konstrukce; měřič rychlosti; proud kapaliny; Construction; Flow Meter; Liquid Media